גינונת של יפעת

איך משקים נכון בקיץ? 5 טיפים להשקיה נכונה בשיא החום. אל תגידו שלא ידעתם❗

גינונת של יפעת

גינונת של יפעת

יפעת קדר קפלנסקי

לשיתוף:
תשאירו פרטים ונדבר
  1. ההשקיה השוטפת תמיד מוקדם בבוקר או מאוחר אחהצ. לא בשעות הלוהטות. כמובן שלא חייבים לקום עם הזריחה כדי להשקות, אם אנחנו לא רגילים להשכמה המוקדמת הזו, אבל השקיה בשעות הכי חמות זה NO NO.
  2. לצמחים "הרגילים", אלו שאינם רגישים ניתן להוסיף השקיה בין ההשקיות. שימו לב לצמחים! הם ירכינו את הראש כדי להפחית את אידוי המים. זה נורמאלי. צמח בריא ירכין את הראש במהלך היום ויחזור להזדקף עם שקיעת החמה.
  3. לסוקולנטים וקקטוסים – אנא הפסיקו לרחם עליהם! מקור הקקטוסים הוא ממדבריות ברחבי העולם והם רגילים לשמש וחום. להיפך, עודף מים ירע איתם, עלול לגרום לרקבונות ואף למוות. רק לשם הדגמה, אצלי במרפסת מזרחית, השקיה אחת לשבועיים בשוטף. יוצאי דופן הם הימים השרביים בקיץ שאז מצמצמת את המרווח בין ההשקיות, והימים הגשומים של החורף, שאז מגדילה את המרווח בין ההשקיות.
  4. אם ניתן להוסיף רשת צל זה רעיון מצויין לחודשים הלוהטים. שימו לב לצבעי רשתות הצל. הצבע אמנם יפה, אך הוא נוצר כדי להבדיל באחוזי ההגנה מפני השמש.
  5. לא להתיז על הצמחים בשיא החום! נכון שכולנו חושבים שזה ירענן את הצמחים, אבל זה לא! אנא, הרשו לי לתת הסבר פשטני: לצמחים יש פיוניות על גבי העלים, שקולטות מה שקורה בחום, ומגיבות בהתאם. בתנאי חום כבד ויובש הצמח מגיב בצורה מסויימת ואם נשקה אותו, לא יוכל להסתגל במהירות לשינוי הדרסטי. בנוסף, אנו מסתכנים בסכנת צריבה על גבי העלים, שזהו נזק בלתי הפיך.

מוזמנים לשמור את המאמר
להגיב אם תרצו שאכתוב על נושאים נוספים, צמחים ספציפיים למשל
שתפו חברים ביידע באהבה
ולא פחות חשוב – כיתבו איך אתן מגינות על הצמחים שלכן בשיא הקיץ. שתפו ואולי נלמד על שיטה יחודית.